Сі Цзіньпін перед візитом у Москву виступив зі статтею в росЗМІ: говорив про “вічну дружбу” з Росією і взаємовигідну співпрацю

Лідер Китаю Сі Цзіньпін перед візитом до Москви виступив зі статтею в росЗМІ про партнерство Росії та Китаю. Також він висловився про війну в Україні.

Про це повідомляють росЗМІ. За його словами, китайсько-російські відносини “динамічно розвиваються і вступають у нову епоху”.

“Раціональний вихід з “української кризи” і шлях до міцного миру знайдуться, якщо всі “продовжуватимуть діалог у рівноправному, розсудливому та прагматичному ключі”, – зазначив він.

Голова КНР назвав війну Росії проти України “українською кризою”.

“Китай на основі самої суті того, що відбувається, незмінно займає об’єктивну і неупереджену позицію, докладає активних зусиль до сприяння примиренню та мирним переговорам. Озвучена мною низка думок слугує основоположним принципом Китаю під час українського врегулювання. Йдеться, зокрема, про необхідність дотримуватися цілей і принципів, поважати резонні заклопотаності всіх держав у галузі безпеки, підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирне врегулювання української кризи, та забезпечувати стабільність глобальних ланцюжків виробництва та постачання”, – написав Сі Цзіньпін у статті.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Він додав, що майбутній візит до Москви спрямований на зміцнення дружби, співробітництва та миру.

news.obozrevatel.com