Штучний інтелект-художник написала поезію за мотивами “Божественної комедії”

Штучний інтелект-художник Аї-Да написала поезію за мотивами “Божественної комедії” Данте Аліг’єрі. З віршами робот виступила у Музеї Ешмола Оксфордського університету. На честь 700-х роковин смерті італійського поета Аі-Де дали прочитати його епічну поему в англійському перекладі. Потім вона використовувала свої унікальні алгоритми та банк даних аналізу слів та мовних патернів, щоб написати свою власну роботу у відповідь на роботу Данте.

Про це пише life.comments.ua з посиланням на theguardian.com.

Аі-Та не перший штучний інтелект, що пише вірші. Ще у 2018 році штучний інтелект-бот глибокого навчання з IBM Research Australia написав вірші на шекспірівські сонети. Але тепер вперше реалістичний робот вигадує і читає вірші так, “як це зробила би людина”.

“Є речі, які настільки важкі, настільки незліченні, – почала вона один із віршів на виступі 26 листопада. – Слова не інтелігибельні для людського вуха / Вона може тільки здогадуватися про те, що вони мають на увазі”.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.