Шовіністичний ідіотизм прогресує: Москва обурена розвитком української мови в Україні

У Міністерстві закордонних справ РФ поскаржилися на те, що в Україні українська мова приходить на зміну російській у різних сферах, зокрема в освіті.

Як пише pravda.com.ua, рро це повідомляється на сайті МЗС РФ.

Держдепартамент США 20 січня опублікував інформаційний бюлетень про російську дезінформацію стосовно України, в якому серед іншого звернув увагу на те, що в окупованому Росією Криму та в ОРДЛО українці стикаються з придушенням їхньої культури та національної ідентичності, а також живуть за умов жорстоких репресій та страху. При цьому в США зазначають, що немає жодних достовірних даних про те, що будь-які етнічні росіяни чи російськомовні перебувають під загрозою з боку української влади.

У відповідь на це офіційна Москва заявила, що нібито ситуація з правами людини в Криму, включаючи становище національних меншин, “не просто покращилась… а стала якісно іншою”. Крім того, російське МЗС вкотре обурилося підтримкою української мови в Україні і побачило в цьому “жахливі масштаби” порушень та утиск російськомовних громадян.

Дослівно МЗС РФ: “Порушення прав багатомільйонного російськомовного населення в Україні досягли жахливих масштабів. Влада країни (України – УП) приймає дискримінаційні закони про мову, освіту, т.зв. корінні народи (закон визначає корінними народами України на території Криму кримських татар, караїмів та кримчаків, а росіян у списку немає – УП), витісняючи російську мову з усіх сфер життя”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Захоплення Росією Криму та розв’язування нею війни у ​​Донецькій та Луганській областях проходило під гаслом “захисту” прав російськомовного населення цих регіонів. Мовне питання стало однією з головних маніпуляцій, використовуваних російською пропагандою.

Нагадаємо:

 

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.