Шмигаль «відморозився»: доручив опрацювати питання щодо повернення в цифровий етер «Еспресо», «Прямого» та «5 каналу»

Уряд доручив Мінкульту і Держспецзв’язку опрацювати питання щодо повернення в цифровий етер телеканалів «Еспресо», «Прямий» та «5 канал». Про це йдеться у відповіді на петицію, яку опублікували на сайті Кабінету Міністрів України. 

Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів на початку липня. В офіційній відповіді за підписом прем’єр-міністра Дениса Шмигаля зазначається, що питання про повернення телеканалів у цифрове мовлення спрямували на опрацювання через «суспільний інтерес».

Водночас представники каналу «Еспресо» висловили обурення у відповідь на таке рішення уряду, а також щодо того, що його опублікували 15 серпня, хоча на документі за підписом Дениса Шмигаля зазначили іншу дату — 15 липня.

«Ми обурені відповіддю Кабінету Міністрів на петицію про повернення телеканалу “Еспресо” у цифровий етер. У ній немає жодних пояснень, з яких причин телеканал був відключений. І найголовніше — у відповіді КМУ не йдеться про те, коли сигнал “Еспресо” буде повернений у Т2. Ліцензія на мовлення телеканалу “Еспресо” є чинною, ми нічого не порушували, а журналісти каналу чесно та професійно роблять свою роботу. Складається враження, що в Україні намагаються заборонити журналістам говорити правду, тоді як наш ворог, російська федерація, тільки нарощує оберти своєї пропаганди», — йдеться у коментарі головної редакторки телеканалу Анастасії Равви.

Також редакторка від імені всього колективу Еспресо закликала владу «не порушувати Закон та гарантувати свободу слова в Україні».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що у квітні концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення вимкнув українські телеканали «Еспресо», «Прямий» та «5 канал» із цифрового етеру. Згодом створили петицію на сайті Кабінету міністрів України про повернення в цифровий етер цих телеканалів.

Як відомо, неформальне об’єднання українських медіа, що відстоює дотримання журналістських стандартів у ЗМІ «Медіарух» та Комісія з журналістської етики закликали президента України Володимира Зеленського втрутитись у ситуацію з відімкненням телеканалів «Еспресо», «Прямий» та 5-й, пояснити причини та відновити їхнє мовлення.

chytomo.com