Школи Києва більше не будуть проводити уроки російською мовою

Школи Києва більше не будуть проводити уроки російською мовою. Також цей предмет зникне зі шкільної програми. Відповідне рішення на своїй сторінці у Facebook 12 серпня опублікував депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

“За результатами розгляду повідомляємо, що за інформацією управлінь освіти районних у місті Києві державних адміністрацій станом на 1.07.2022 освітніми програмами установ загальної середньої освіти міста Київ на 2022-2023 навчальний рік не передбачається викладання предметів російською мовою та вивчення російської мови як предмета або факультативно”, – йдеться у відповіді столичної адміністрації.

Раніше в ефірі телемарафону єдиних новин керівник Управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко заявив, що в програмі зарубіжної літератури залишаться ті письменники, творчість яких або вони самі тісно пов’язані з Україною, серед них Микола Гоголь, а також “Собаче серце” Михайла Булгакова, “Бабин Яр” Анатолія Кузнецова та “12 стільців” Ільфа та Петрова.

Українська письменниця Оксана Забужко розкритикувала МОН за таке рішення. “А взагалі, це лютий фейспалм: ми сьогодні — країна найкращої в світі армії і найпередовіших цифрових технологій — і як же можна дозволяти собі зберігати таку, прости-Боже, немиту-неполоту “літературну бурятію” в МОНі?!”, — підкреслила вона.

suspilne.media

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал