Ще одна “Українська книжкова поличка” відкрилась в Канаді

Перша леді України Олена Зеленська повідомила про відкриття ще однієї “Української книжкової полички” у Північній Америці. Цього разу українська книга оселилася в Канаді у бібліотеці Оттави.

Війна на своєму шляху сіяла чорні квіти – сухі колючі бур’яни. Але потім усі чорні квіти зникли, і темрява розсипалася дощенту – це була перемога. Ці уривки з дитячої книжки Романи Романишин та Андрія Лесіва “Війна, що змінила Рондо” звучали днями в бібліотеці Оттави, у Канаді. Олена Зеленська зазначає:

Чарівну, але багато в чому реальну історію про найкраще місце на землі – місто Рондо – і про війну, яка не має серця, але торкається кожного, читали відвідувачам українські діти. Це була дуже зворушлива частина іншої події – відкриття в бібліотеці “Української книжкової полички”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Завдяки “поличці” у бібліотеці Оттави з’явилося понад 120, як сучасних, так і класичних книжок українських авторів, виданих українською та англійською мовами.

Також “Українська книжкова поличка” відкрилася й в Угорщині. А саме в школі для українських дітей “ЕкоПростір” Української асоціації “Єдність”, яка розташована у Будапешті. За словами першої леді, крім художніх книжок, цю поличку наповнили підручники від Державного комітету телебачення та радіомовлення України, щоб в учнів і вчителів була під рукою найсучасніша українська програма навчання.

У 47 країнах світу уже нараховується 190 “Українських книжкових поличок”. Є одна навіть у штаб-квартирі ЮНЕСКО. Зеленська підкреслює:

Українські книжки – частина рідного дому й культури – несуть розвиток, підтримку та надію українцям по всьому світу. І знання про Україну всім, хто хоче знати правду.

meta.ua