Серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» переглянули більше 2 млн глядачів

Документальний серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ переглянули понад 2 мільйони 100 тисяч глядачів (аудиторія 4+, вся Україна). Про це повідомляє tv.suspilne.media.

Трансляція документального серіалу про український погляд на розпад СРСР і здобуття Україною Незалежності, відбулася 23 і 24 серпня.

При цьому, середня частка аудиторії каналу UA: ПЕРШИЙ під час показу серіалу склала 1,31 % (аудиторія 18+, вся Україна). Найвищий показник отримала остання сьома серія «На межі ядерної війни. Колапс на Різдво» – частка аудиторії 1,89 % (аудиторія 18+, вся Україна). Серія розповідає про події, що відбулися після проголошення Незалежності України, референдум 1 грудня 1991 року щодо проголошення Незалежності України і остаточне припинення існування СРСР.

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ став лідером серед телеканалів, які транслювали Парад до Дня Незалежності

Загалом показник слоту 23-24 серпня, коли відбувся прем’єрний показ документального циклу зріс на 54% (аудиторія 18+, вся Україна).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Я задоволений результатами, враховуючи неможливість рекламувати себе поза межами системи Суспільного через законодавчі обмеження. Виходить, що промо кампанія такого продукту базується на роботі нашого піар-департаменту та постах учасників процесу в соціальних мережах. Тож для нас будь який вихід за рамки звичної аудиторії завжди досягнення! Сподіваюся, що всі, хто не встиг побачити в ефірі, віднайдуть його після 27-го серпня на нашому ютуб-каналі», — розповів Ярослав Лодигін, член правління, відповідальний за платформу телебачення Суспільного.

У свою чергу сценарист документального циклу Олександр Зінченко переконаний, що стрічка має знайти свого глядача в українських школах.

«Насправді мені дуже дивно, що ніхто до нас за 30 років Незалежності не зробив цієї роботи. Гештальт закритий. Це кіно будуть наступні десять років показувати в школах» — зазначив Олександр Зінченко.

Нагадаємо, що виробництвом серіалу «Колапс. Як українці зруйнували імперію зла» на замовлення Суспільного мовника займалася команда кінематографістів документалістів з «Esse Production House». Режисер серіалу — Сергій Лисенко, сценарист — Олександр Зінченко. Оператор — Сергій Михальчук. Продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін. Продюсери — Віталій ШеремєтьєвОльга БезхмельницінаІрина БубноваСергій Недзельський.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.