Сергій Жадан з колегами запустили онлайн мандрівне «Радіо Хартія»

24 липня вранці військовослужбовці 13-ї бригади Нацгвардії України «Хартія» Сергій Жадан, Алла Кошляк та Дмитро Третяк запустили в онлайн-ефір інформаційно-музичне мандрівне «Радіо Хартія». Як пише ms.detector.media, про це повідомлено на офіційній сторінці радіо у фейсбуці.

«Ми будемо говорити про нашу бригаду, але не лише про неї, а про українське військо, про прифронтові території, говорити щиро про ті речі, які для нас є важливими та які нас поєднують», — розповів Сергій Жадан.

Ефіри стартуватимуть з обговорення актуальних новин у рубриці «Один вдома».

У студію радіо, облаштовану в автомобілі, запрошуватимуть на інтерв’ю гостей. На перший ефір завітав командир «Хартії», полковник НГУ Ігор Леськів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На прохання ведучого він дав оцінку так званому «вовчанському наступу» ворожої армії.

«У них нічого не вийшло. Вони перли по місцевості, маючи надію, що буде так само, як у попередні роки, але отримали по зубах. 13-та бригада разом з іншими підрозділами стала на обороні, знищили не один підрозділ, і не одна сотня росіян уже пішли на той світ, — прокоментував командир «Хартії». — Вороги казали, що хочуть тут зробити буферну зону, а тепер кажуть, що хочуть зробити її на території Бєлгородської області Росії».

Також сьогодні до студії завітав музикант, фронтмен гурту «Пиріг і Батіг» Мар’ян Пирожок. Львів’янин розповів, що працює в резиденції «Слово» над розвитком проєкту «Замордовані», у межах якого нещодавно видали перший із трьох музичний альбом «Замордовані. Подзвін перший», на слова знищених у першій половині ХХ століття українських поетів.

Сергій Жадан анонсував авторську програму «Парад на Червоній площі», у якій спілкуватиметься з військовослужбовцями «Хартії» та інших підрозділів.

«Військовий, його історія, досвід є джерелом сили для інших, ми будемо про це розповідати», — сказав він.

Алла Кошляк вестиме рубрику «Згідно/Відповідно», у якій знайомитиме цивільних з особливостями армійської бюрократії. У першому випуску розповість, як писати рапорти.

У програмі «Стандарти кухонно-диванної експертизи» разом із запрошеними журналістами та відомими людьми з прифронтової смуги обговорюватимуть актуальні теми. Ці обговорення можна буде слухати як подкаст.

Дивитися і слухати «Радіо Хартія» можна через офіційний сайт і ютуб-канал, а відстежувати новини редакції – у фейсбуці та інстаграмі.

Нагадаємо, український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан вступив на службу до лав Національної гвардії на початку червня.

Фото: мандрівне «Радіо Хартія» / фейсбук