Сергій Квіт обраний президентом Києво-Могилянської академії

Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) нарешті обрав президента: ним став доктор філологічних наук, член Національної спілки письменників України  Сергій Квіт, який уже обіймав цю посаду в 2007-2014 роках. 

Як пише zn.ua, про результати виборів одним із перших повідомив Сергій Петухов – старший викладач кафедри міжнародного та європейського права у НАУКМА і заступник голови Державної фіскальної служби.

Вибори президента академії цього разу пройшли не без інцидентів.

«На виборчу дільницю НаУКМА щойно було здійснено напад і викрадено одну із скриньок для голосування. Працює поліція», – повідомляв сьогодні о 14:04 Сергій Квіт.

За словами свідків, на дільницю вломилася група з 8-10 чоловіків у масках.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Попереднім президентом академії, з 2014 по 2019 рік, був Андрій Мелешевич. У лютому 2020 року його переобрали на цю посаду, однак Кабінет міністрів відмовився його призначати, посилаючись на тлумачення положень закону «Про вищу освіту». У квітні оголосили новий конкурс на посаду президента НаУКМА. Процес тривав майже два роки.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.