Сергій Дзюба став лауреатом премії імені Івана Шамякіна в Білорусі

Народний поет України, прозаїк, літературознавець, критик, перекладач та журналіст, президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба нагороджений Міжнародною літературною премією ім. народного письменника, сценариста, драматурга та громадського діяча, Героя, академіка Національної академії наук Білорусі Івана Шамякіна. Це – нагорода за великий внесок у розвиток літератури і співробітництво з білоруськими письменниками та перекладачами. Почесний диплом підписав видатний письменник, автор популярних пісень, лауреат Національної премії Білорусі Михась Пазняков.

Сергій Дзюба тривалий час успішно співробітничає зі своїми білоруськими колегами. У Мінську в перекладі Михася Пазнякова вийшла книжка віршів Тетяни та Сергія Дзюби «Місто Зима», яка отримала значний резонанс. За мотивами цієї книги в Театрі поезії, у Мінську, поставлено прекрасну виставу, в якій Тетяна Жилінська гарно співає пісні на вірші творчого подружжя українців зі славного Чернігова в блискучому перекладі білоруською мовою. Чернігівці провели чудову презентацію своєї білоруської книжки у Мінську, в музеї Якуба Коласа.

Натомість Сергій Дзюба, Олег Гончаренко та Ярослав Савчин переклали українською мовою книжку віршів Михася Пазнякова «Тепло ромашкової завії», котра дуже успішно вийшла в Україні. І презентація цієї збірки віршів Михася Пазнякова, який приїздив до Чернігова, резонансно відбулася в музеї Михайла Коцюбинського.

Сергій і Тетяна Дзюби вже нагороджені почесною медаллю за великий внесок у літературу (дуже престижна нагорода в Білорусі!). Вони – лауреати міжнародних премій імені класика білоруської літератури Максима Танка, незабутніх поетів Веніаміна Блаженного, Владислава Ходасевича, Олексія Жданова. Нагороджені медаллю на честь знаменитого поета, перекладача та літературознавця Максима Богдановича.

Вітаємо відомого письменника Сергія Дзюбу з таким великим міжнародним успіхом та щиро зичимо йому здоров’я, любові, добра, натхнення, нових чудових книжок і всіх гараздів!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Анатолій Аврутін,

поет, лауреат Національної премії Білорусі

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.