Сергій Жадан зіграв міліціонера у фільмі про кохання

 
14 лютого у Харкові відбулася всеукраїнська прем’єра художньої стрічки «Любові стане на всіх» за мотивами творчості Сергія Жадана, де зіграв і сам письменник. Режисером картини став Михайло Лук’яненко, повідомляє CultProstir.
В основу фільму лягла глава «Ромео» з книжки Сергія Жадана «Месопотамія».
Жадан зіграв у картині міліціонера. «Моя зоряна роль складається з одного слова. Я приходжу на квартиру до колишнього військового, який уже кілька днів перебуває в стані запою, стукаю у двері. Колишній військовий питає: “Хто?” Я відповідаю: “Санстанція!” На цьому мене благополучно пристрелюють», – написав у своєму Facebook автор.
Михайло Лук’яненко не вперше працює з текстами Сергія Жадана. Він зняв фільм«Депешмод» за однойменною книгою письменниками. Також Лук’яненко створив документальну стрічку «Гот Догс», присвячену проекту «Жадан і собаки».
Саундтреком до фільму «Любові стане на всіх» стала пісня «Листопад» з майбутнього альбому гурту «Жадан і собаки».
Протягом місця фільм «Любові стане на всіх» презентують у Херсоні, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі, Львові, Києві, Одесі, Вінниці та Івано-Франківську. У столиці показ відбудеться 4 березня.
Сергій Жадан є героєм енциклопедії «Слава України», яка наразі готується до друку. До неї увійдуть 120 видатних діячів української культури.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал