Серед українців різко зменшилась кількість споживачів рашистської телепродукції

До Дня Незалежності України соціологи провели комплексне дослідження різноманітних маркерів патріотизму українців.

Зокрема, спостерігається різке зниження рівня споживання російського інформаційного контенту серед українців. Відповідні результати опитування опублікувала соціологічна група “Рейтинг”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запитали, як вони ставляться до мешканців окупованих Криму й Донбасу

Понад 40% опитаних взагалі перестали дивитися російські серіали, ще чверть не дивилися раніше й зараз не дивляться. Загалом, майже 70% не дивились російські серіали протягом останнього півріччя, і ця цифра зросла втричі.

Тільки 15% продовжують дивитись російські серіали як і раніше.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Понад 40% опитаних взагалі перестали слухати російську музику, ще 18% не слухали раніше й зараз не слухають. Загалом, майже 60% не слухали російську музику протягом останнього півріччя, і ця цифра зросла майже вп’ятеро. Тільки чверть продовжують слухати російську музику як і раніше.

До початку повномасштабного вторгнення частіше за інших російські серіали дивилися старші опитані, жінки, мешканці сходу та півдня. Музику слухали молодь та представники середнього покоління, чоловіки.

“Сьогодні російські серіали дещо частіше інших дивляться представники середнього покоління та жінки. Натомість, щодо музики, то значно вирізняються в частоті споживання представники молоді, середнього покоління та чоловіків (третина в цих категоріях надалі продовжують слухати музику російських виконавців)”, – повідомили соціологи.

Опитування проводилось соціологічною групою “Рейтинг” упродовж 17–18 серпня 2022 року.

У ньому взяла участь тисяча респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок.

Якби сьогодні стояв вибір підтримати проголошення Незалежності України, то абсолютна більшість (86% однозначно і 11% швидше так) зробили б це. Підтримка зросла до історичного максимуму й перевищила рівень 1991 року.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.

Порівняно з минулим роком цей показник зріс з 80 до 97% порівняно з 2012 роком – з 62 до 97%.

gazeta.ua