Сенат США проголосував за вимогу до китайських власників TikTok продати соцмережу

Сенат Конгресу США проголосував за законопроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance протягом півроку продати соцмережу TikTok, інакше це призведе до заборони застосунку на території США.  Про це повідомляє CNN.

В іншій частині документу міститься дозвіл на використання заморожених активів Росії для допомоги Україні.

Законопроєкт пропонує:

  1. Ввести санкції проти портів і нафтопереробних заводів, які приймають і переробляють іранську нафту.
  2. Ввести санкції проти будь-кого, хто причетний до діяльності, яка підпадає під ракетне ембарго ООН щодо Ірану, яке закінчилося минулого року, або до постачання чи продажу іранських ракет і безпілотників.
  3. Подальше обмеження експорту товарів і технологій американського походження до Ірану.
  4. Надати виконавчій владі повноваження вилучати та передавати Україні заморожені російські активи, які зберігаються в США.
  5. Надати китайській материнській компанії TikTok, ByteDance, дев’ять місяців на продаж соціальної медіа-компанії, інакше її заборонять у магазинах додатків у США.

Законопроєкт прийняли в одному пакеті з іншими трьома — про виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів.

Пакет набрав 79 голосів «за». «Проти» проголосувало 17 сенаторів. За законопроєкт проголосували 48 демократів і 31 республіканець. Голосування пройшло у вівторок, 23 квітня ввечері за місцевим часом (вночі 24 квітня за київським часом).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Таким чином, обидві палати американського конгресу схвалили законопроєкт. Для набуття чинності законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США прийняла законпроєкт, який містить вимогу до китайського концерну ByteDance протягом півроку продати соцмережу TikTok, інакше це призведе до заборони застосунку на території США. В іншій частині документу міститься дозвіл на використання заморожених активів Росії для допомоги Україні. За законопроєкт проголосували 360 парламентарів.

Того ж дня Палата представників Конграсу США також проголосувала за законопроєкт про надання допомоги Україні. 23 квітня цей законопроєкт підтримав і Сенат США.

detector.media