Секретаріат Національної спілки письменників України вітає українських митців із Всесвітнім днем письменника

Шановні українські письменники, дорогі побратими і посестри!

Сьогодні ми відзначаємо всесвітнє свято митців пера в жорстких умовах опору російській агресії й на нашу долю, як і колись на долю наших пращурів, випало це жахливе  випробування – війна.

Наша письменницька муза тепер має обпалені крила й обвуглені сторінки наших рукописів-думок, які ми збережемо для наших нащадків, проте вона залишається мужньою й незборимою.

Ми, українські письменники, захищаємо не лише духовні  рубежі нашої Батьківщини, а й кордони України зі зброєю у руках, адже наш віроломний підступний ворог завжди цілив не лише в життя українців, а й в українську культуру – в її мову, величну й трагічну історію, намагаючись знищити всіх нас як нескориму свободолюбну націю!

Тому що ми – наполегливі, трудолюбні і справжні, тому що ми – європейці!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ми бачимо, на що перетворила росія загарбані й упокоренні колись нею народи – більшість із яких навік утратила не лише свою материнську мову, а й національну ідентичність, перетворившись на покірну залякану овечу отару, яку ведуть на заклання!

Ми, митці, не можемо у цей відповідальний і доленосний для нашої країни час усунутися від того, що відбувається довкруж. Тому всі ми – на нашій духовній  передовій і наше святе завдання – вистояти у цій запеклій боротьбі й навік подужати зло, яке чорною хмарою суне на всю Європу!

Також ми звертаємося й до тих письменників, які опинилися в окупації або й у ворожому полоні – подумки ми з вами, наші дорогі нескоримі побратими і посестри! Ви – мужні й незламні, ви – самовіддані нашій загальній великій справі – збереженню й відродженню України. Нехай якнайшвидше минеться лиха година і всі ми разом, поклавши руку на серце, заспіваємо Гімн незборимої свободолюбної України!

Ми щиро вдячні всім письменниками світу, які підтримали Україну в цей жахний час!

У цей день ми молитвою скорботи згадуємо й тих письменників, які віддали власне життя за незалежність нашої Батьківщини! Світла і вічна пам’ять вам, наші дорозі земляки, звитяжні лицарі Небесного війська!

Ми всі тепер – як каміння, з якого  історія і час вибудовують незрушний мур нашого потужного спільного спротиву! Тому ворогові нас не зламати й не знищити!

Бо сучасний український письменник – це  і ратай, і воїн, і захисник.

Слава Україні!

Слава воїнам ЗСУ!

З Божим благословенням – до Перемоги!

Секретаріат НСПУ