Секретар РНБОУ: Путін буде «захищати» російськомовних громадян, не питаючи у них, чи потребують вони захисту, чи ні

Росія вибрала для себе шлях «захисту” не росіян, а російськомовних громадян. Кремль намагатиметься «піклуватися» про таких українських громадян. Якщо Україна почне говорити по-російськи, це може бути потенційно небезпечним. Про це Олексій Данилов, голова Ради національної безпеки і оборони, розповів в інтерв’ю НВ. Відео опублікували 26 березня на Ютубі.

«Це дуже небезпечна ситуація для будь-якої країни. І ми говоримо, що якщо Україна починає говорити по-російськи, то чекайте, що Путін буде «захищати» тих громадян, причому не питаючи у них, чи потребують вони в цьому захисті, чи ні», – сказав секретар РНБО.

Секретар РНБО переконаний, що для України, якщо громадяни продовжать говорити не українською, створиться небезпечна ситуація. Росіяни поставили собі завдання створити свій умовний світ. Вони живуть у вигаданій реальності.

Відзначимо, що сам Данилов російськомовний. Він народився в Красному Лучі Луганської області та більшу частину життя прожив в Донбасі.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.