Секретар Ради національної безпеки і оборони вважає, що за 10 років інтернет знищить класичне телебачення

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що за 10 років інтернет знищить класичне телебачення й воно припинить своє існування. Як інформує detector.media, про це 9 березня він повідомив на Всеукраїнському Форуму «Україна 30. Культура.Медіа.Туризм».

«Інтернет через 10 років знищить класичне телебачення. Класичне телебачення за 10 років припинить своє існування. Усе телебачення буде знаходитися в інтернеті й кожна людина на власний розсуд обиратиме собі, щоб дивитися», – сказав він.

Данілов вважає, що нині фундаментальним є питанням щодо знання англійської мови, яку, за його словами, слід зробити другою обов’язковою мовою в Україні.

«Англійська мова має бути обов’язковою другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від РФ, – сказав Данілов. – [РФ] російською мовою відправляє на території колишнього Радянського Союзу, перш за все це стосується України, ті наративи, які вони вважаються за необхідне. Це ключове питання, у якому треба розбиратися. Знання молоді англійської мови – це запорука незалежності нашої держави».

На його думку, коли вдасться налаштувати українське суспільство на англомовні медіа, тоді почне поступово зникати питання лінгвістичної війни.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Крім того, секретар РНБО розповів, що зараз в Україні вперше розробляють Стратегію інформаційної безпеки, яку президент Володимир Зеленський затвердив своїм указом 14 вересня 2020 року. Її мають презентувати найближчим часом.

Олексій Данілов також вчергове наголосив, що санкції проти телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK запровадили не через проросійську пропаганду, а через кримінальне провадження проти власника каналів Тараса Козака за фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про функціонування української мови як державної». Закон підтримали 278 нардепів. Президент України Петро Порошенко 15 травня підписав цей закон. 16 травня його опублікували в газеті «Голос України».

Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова, її статус як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації. Цей закон також регулює функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя по всій території України.

Міфи та правду про «репресивність» українського законодавства, «мовні патрулі», штрафи та «утиски російськомовних» – читайте тут.

Європейська комісія «За демократію через право», більше відома як Венеціанська комісія, дійшла висновку, що Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» не витримує балансу між захистом української мови та гарантуванням прав мов меншин.

Рух «Простір свободи» повідомив, що в 2020 році частка російської мови на каналах так званої «великої шістки» виросла до 46%.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.