Русня масово сказилась: майже 90 % «насєлєнія» підтримують потенційний напад Росії на країни ЄС

За даними опитування, 86,6% росіян допускають та підтримують потенційний напад на території країн ЄС, серед яких Польща, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Словаччина та інші. Про це повідомляє “Польське радіо”.

Результати соціологічного опитування наводить компанія Active Group. Опитування проводилося 11 – 14 березня методом CATI (телефонне інтерв’ю з використанням комп’ютера). Усього було опитано 1557 респондентів.

Зазначається, що громадська думка у Росії може бути для світової спільноти певним маркером потенційних дій кремля.

Згідно з результатами, 75,5% росіян схвалюють ідею збройного вторгнення до наступної країни та вважають, що нею має стати Польща як логічне продовження «воєнної спецоперації росії». Більше того, згідно з опитуванням, майже 75% респондентів тією чи іншою мірою допускають застосування ядерної зброї урядом своєї країни.

Варто зазначити, що про негативне ставлення до збройного вторгнення в інші країни сказали 13,4% росіян. 46% респондентів абсолютно впевнені в тому, що уряд Росії має атакувати ЄС, а 40,6% вважають допустимим розширення військових дій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Трійка країн, які згідно з соціологічним опитуванням стануть наступними жертвами нападу РФ – це Польща (75,5% опитаних), країни Балтії, серед яких Естонія, Литва, Латвія (41%), а також Болгарія, Чехія, Словаччина та Угорщина (39, 6%). Під час опитування респонденти могли обирати кілька країн.

Особливістю даного проекту було те, що дзвінки робилися за допомогою месенджера Viber, а інтерв’юери не говорили, що вони дзвонять з України.

Як повідомлялося, понад 70% росіян відчувають гордість за розв’язану путіним криваву бійню в Україні.