Рух ЧЕСНО запустив Музей агітації та політичного трешу

Рух ЧЕСНО до другої річниці президентських виборів запустив Музей агітації та політичного трешу.

Як повідомляє ukrinform.ua, вже відбулася презентація перших трьох тематичних виставок «90-ті: як творилась державність», «Битва за булаву» та «Великодня гречка».

«Ми хочемо задати нові лінії для формування політичної культури. Тому сьогодні говоримо не лише про треш, а й про виборчу агітацію. Вона є змістовна, є правильна, і ми це хочемо підкреслити. Тобто, треба формувати нову політичну культуру, адже у нас є запит від людей на це», – сказала лідерка руху ЧЕСНО Віта Думанська.

За її словами, у музеї зібрано чимало матеріалу. Зокрема, іменні таблички депутатів на дитмайданчиках та ліжках у дитсадках та лікарнях, брендовані тонометри та інші подаровані перед виборами медичні засоби, пляшки з алкоголем, на яких зображено обличчя політиків, паски від таких політичних діячів виборцям, пакети продуктових наборів, концертні афіші, музичні диски, а також записи старих телешоу, реклами технічних кандидатів, приклади чорного піару «Усе це приклади політичного безкультур’я», – зазначила Думанська.

Як додала комунікаційниця Архіву національної пам’яті Дарина Рогачук, кожні вибори, кожна реклама, агітка – все це є цінним з точки зору історії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Я закликаю усіх: якщо ви бачите реально цікаві експонати, якщо ви бачити якість круті агітки, а я думаю, що на останніх виборах і президентських, і парламентських, і місцевих усього цього дуже багато було, збирайте, колекціонуйте. По-перше, буде цікаво через років десять-двадцять поглянути на все це свіжим оком та показати своїм нащадкам. По-друге – це має цінність, бо сподіваюся, що це стане традицією для руху ЧЕСНО, який збиратиме все це», – сказала вона.

Музей працюватиме онлайн. Там вже зібрано близько 3 тисяч експонатів, але кожен громадянин може зробити свій внесок у фонд «в один клік». Експонати та фото рух ЧЕСНО прийматиме постійно, щоб час від часу оновлювати тематичні експозиції.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.