Розпочато зйомки фільму про Івана Дзюбу

Український режисер Сергій Буковський розпочав знімати фільм “Іван і Марта” про українського літературознавця, дисидента та письменника Івана Дзюбу. Перша зйомка відбулася 26 липня — на день народження Івана Михайловича, який цьогоріч відсвяткував 90-річчя. Як повідомляє suspilne.media, про це режисер написав у Фейсбуці.

Сергій Буковський розказав, що “Іван і Марта” — кінорозповідь про драму дисидента. Це буде повнометражний неігровий фільм, сценарій до якого він написав у партнерстві з Вікторією Бондар. Вихід фільму планується на осінь 2022 року. Виробництвом займається IQ Production, продюсерка Оксана Іванюк.

Героями фільму є Іван Дзюба та його дружина Марта Дзюба.

Іван Дзюба — український літературознавець, літературний критик, громадський діяч, дисидент, міністр культури України 1992 – 1994 років, автор публіцистичної книжки “Інтернаціоналізм чи русифікація?” (1965 рік), що позначила один із поворотних пунктів українського дисидентського руху.

Марта Дзюба народилась у Львові, навчалась на фізичному факультеті Львівського університету, 1962 року познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Іваном Дзюбою та переїхала до Києва.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На фото: під час зйомок 26 липня. З Іваном Дзюбою розмовляє кінокритик Сергій Тримбач

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.