Розпочато прийом подань на здобуття літературної премії імені Івана Корсака

Розпочато прийом подань на здобуття літературної премії імені Івана Корсака «Українська Кліо» за найкращий історичний твір українською мовою. Роботи на здобуття премії імені Івана Корсака приймають до 25 серпня. Переможця буде нагороджено 15 вересня у день народження Івана Корсака у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків (Луцьк). Премію заснувала родина Івана Корсака та видавництво «Ярославів Вал» 2018 року на пошанування пам’яті письменника та популяризації в Україні літератури історичної тематики й заохочення авторів тих творів, які стали яскравими художніми здобутками. Переможцю конкурсу присвоюють звання «Лауреат літературної премії імені Івана Корсака» із врученням Диплома, медалі та грошової винагороди в сумі 50 тисяч гривень.

Журі Літературної премії імені Івана Корсака очолює відомий літературознавець і директор видавництва «Ярославів Вал» Михайло Слабошпицький, його заступник – прозаїк Григорій Гусейнов, до журі також входять директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка академік Микола Жулинський, народний депутат України Ірина Констанкевич, письменниця та журналістка Світлана Короненко, головний редактор газети «Літературна Україна» Сергій Куліда, голова обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Поліщук, лауреати премії попередніх років Петро Кралюк і Микола Суховецький, син письменника Віктор Корсак. Секретар – журналіст, літературознавець та письменник Сергій Козак. Журі не рецензує та не повертає номіновані книжки, а також – не коментує та не розголошує деталі рейтингового голосування.

Заявки, що містять лист-подання на ім’я голови журі, відгуки у пресі й літературних сайтах та книжки (або періодика) у трьох примірниках, надсилати кур’єрською доставкою Укрпошти за адресою: 01054, м. Київ, вул. Ярославів Вал 21-Є, офіс 57 із зазначенням «На здобуття літературної премії ім. І. Корсака» або Новою поштою (Вознюк Юлія Олександрівна, +38(096) 96-69-419 (м. Київ, відділення № 294). Електронні версії журі не розглядає. До конкурсу на здобуття премії не приймають творів, які видані менше, ніж за 5 років до подачі на премію, були відзначені іншими преміями.

Видавництво «Ярославів Вал»

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал