Росспівробітництво оголосило про закриття представництва в Києві

У Києві закриють офіс Росспівробітництва, але агентство продовжить проводити культурні заходи в Україні, заявив заступник голови федерального агентства Павло Шевцов. Про це повідомляє lenta.ua.

«На жаль, відповідно до санкцій, введених українським урядом проти Росспівробітництва, будівля представництва агентства у Києві буде закрито», – сказав Шевцов.

Він додав, що заходи в Україні продовжать проводити, за його словами, «пандемія навчила ефективно використовувати онлайн-формат».

«Багато культурних заходів вже переведені в онлайн з використанням різних платформ, зараз ще більш активно будемо впроваджувати цей вид роботи. Будемо шукати всі можливості, щоб підтримувати людей, зацікавлених в дружбі з Росією», – зазначив він.

Заступник голови агентства вказав, що російська сторона не має наміру розривати міжурядову з Києвом про роботу культурних центрів. «Санкції, які вводяться, не мають відношення до дії міжурядової угоди про відкриття центрів», – пояснив Шевцов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Росспівробітництво – федеральне агентство РФ, яке разом з фондом «Русский мир» публічно призначено президентом РФ Володимиром Путіним бути головним двигуном російської політики «м’якої сили» у світі.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.