Роскомнагляд оштрафував одіозного російського філософа Дугіна за згадку про «Правий сектор» на його сайті

Російський регулятор Роскомнагляд оштрафував ідеолога та одного з авторів концепції «русскій мір» Олександра Дугіна на 2 тисячі рублів за згадку забороненої в Росії української організації «Правий сектор» на його сайті «Євразія» без відповідної позначки. 

Як повідомляє detector.media, про це написало пов’язане з прокремлівським бізнесменом Євгеном Пригожиним видання «РІА ФАН», а згодом інформацію підтвердив та прокоментував виданню «Открытые медиа» сам Дугін. 

Він назвав цей штраф наслідком помилки редактора, який не вичитав як слід текст. Він додав, що сплатить штраф.

Мова йде про новину з заголовком «”Азов” перебросят в зону боевых действий в Донбассе», опубліковану на сайті «Євразія» ще у квітні 2021 року.

У листопаді 2014 року Верховний суд Росії визнав «Правий сектор» екстремістською організацією і заборонив її діяльність на території Росії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що Міністерство культури України за ініціативою Держкомтелерадіо внесло Олександра Дугіна до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

У повідомленні зазначається, що Олександр Дугін є поширювачем «праворадикальних, екстремістських, терористичних ідей» та нібито неодноразово публічно закликав «убивати українців».

Дві його книги Держкомтелерадіо вніс до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Дугін також внесений до санкційних списків США та Канади як особа, винна в агресії РФ проти України.

Фото: Олексій Куденко / «РИА Новости»

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.