Роскомнагляд хоче заблокувати доступ до українського видання «Гречка» через матеріал про засудженого поета

Роскомнагляд зажадав видалення матеріалу «У Росії вчителя засудили за вірші на підтримку України і згадки про УПА».

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) 8 червня повідомила, що заблокує для користувачів з Росії доступ до інформаційного порталу Кіровоградщини «Гречка», якщо з сайту не приберуть матеріал про засудженого поета та вчителя Олександра Бившева з Орловської області (РФ). Про це повідомила «Гречка».

Роскомнагляд зажадав видалення матеріалу від 2015 року «У Росії вчителя засудили за вірші на підтримку України і згадки про УПА». Бившев підтримував Україну, писав вірші про це й неодноразово надсилав їх на адресу «Гречки». За ці вірші, його засудили до 300 годин громадських робіт і заборони вчителювати два роки. У 2017 році проти нього порушили кримінальну справу за вірш «На незалежність України», йому присудили 330 годин примусових робіт за «розпалювання ненависті і ворожнечі». У серпні 2018 року проти Бившева порушили ще одну кримінальну справу – за статтею про «публічні заклики до екстремістської діяльності».

На фото: О.Бившев

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.