Російський письменник Єрофєєв заявив, що його з дружиною теж намагалися отруїти “загадкові люди”

Популярний російський літератор Віктор Єрофєєв розповів, як 2018 року він ледь не став жертвою навмисного отруєння на кінофестивалі в Сочі.

Симптоми ураження отрутою було описано ним в етері радіостанції “Ехо Москви”, передає Еспресо.TV.

“Нас з дружиною теж намагалися там отруїти – ми дивом залишилися живі. Тільки через пляшечки нам (отруту – ред.) дали”, – сказав він.

За словами письменника, їм щодня приносили пластмасові пляшки з водою, а потім раптом вони стали скляними.

“Ми беремо цю пляшечку, відкриваємо, і Катя, моя дружина, починає ковтати – й просто жах якийсь відбувається. Я беру цю відкриту пляшку, і у мене починається печіння рук, ніс горить. Жах повний. Я не відпив – я тільки доторкнувся. І потім мені казали, що якби ковтнув, то зупинка серця, і до побачення”, – навів подробиці Віктор Єрофєєв.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Незабаром до письменника прийшли “загадкові люди” і сказали, що йому з дружиною краще полетіти в Москву, тому що подружжя можуть звинуватити в спробах отруїти один одного.

“Ми викликали спочатку готельну безпеку. Вони теж спробували, у них теж ніс пече, сльози потекли”, – додав він.

  • Як свідчать журналістські розслідування, окрім отруєння російських опозиціонерів Олексія Навального та Володимира Кара-Мурзи, а також родини перебіжчика Скрипаля, спецпідрозділ ФСБ-ГРУ під назвою “НДІ-2” також намагався в такий самий спосіб усунути впливого серед московської інтелігенції публіциста та письменника Дмитра Бикова.
  • Причому йдеться про тих самих спецагентів ту саму отруйну речовину.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.