Російські військові вбивають за українську приналежність, це – геноцид, – МЗС Польщі

Заступник глави польської дипломатії зазначив, що перед збройною агресією Росії в Україні Путін зробив псевдоісторичну доповідь, ставлячи під сумнів існування української держави та українського народу (https://censor.net/ua/n3334254). Він підкреслив, що на ідеологічно-філософському рівні путінська Росія не хоче визнавати Україну як незалежну країну.

“На жаль, путінська банда зробила з цього (доповіді Путіна. – Ред.) конкретні висновки: почали вбивати на окупованих територіях півночі та сходу країни найбільш активних осіб, еліту. Ми це прекрасно знаємо з історії центральної Європи”, – підкреслив Пшидач.

“На моє особисте переконання, складно було б це назвати по-іншому, ніж геноцид, коли армія заходить на територію суверенної держави та вбиває людей лише за те, що вони українці”,- заявив Пшидач.

Він додав, що термін “геноцид” колись визначив польський юрист єврейського походження Рафал Лемкін, і це визначення відповідає нинішнім діям росіян в Україні.

Пшидач зауважив, що попри те, що визначення “геноцид” є добре відомим, політики з Франції чи Німеччини не хочуть це визнавати, оскільки істеблішмент країн Заходу прагне, аби збройний конфлікт якнайшвидше завершився і можна було б повернутися до нормальних відносин з Росією.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

https://t.me/censor_net/11342