Російські війська готують авіаудар по собору Софії Київської

Російський агресор готує авіаудар по собору Святої Софії в Києві.

Про це повідомили на сайті УГКЦ.

“Поступила інформація, що російські війська готують авіаудар по найголовнішій святині українського народу з часів Київської Русі – собору Святої Софії в Києві. Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, звертається до всіх християн із закликом про молитву за духовну святиню слов’янських народів та закликає агресора стриматися від цього найжахливішого акту вандалізму”, – йдеться в повідомленні секретаріату глави Української греко-католицької церкви.

“Нехай Свята Софія – Премудрість Божа врозумить тих, хто задумав вчинити цей злочин”, – заявив Блаженніший Святослав.

До керівництва Росії з вимогою негайно припинити ракетні обстріли звернулася Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Ми отримали дуже тривожну інформацію щодо можливості повітряної атаки на один з найбільш відомих символів України, духовну святиню – Софію Київську. Перевірити її ми самостійно з очевидних причин не можемо. Однак ми бачимо варварські обстріли російськими військами житлових кварталів українських міст”, – йдеться у зверненні ВРЦ.

Автори звернення зазначили, що “під час Другої світової війни радянські диверсанти підірвали іншу святиню – Успенський собор Печерської лаври. Не буде неймовірним вважати, що спотворений розум агресора здатен вчинити ще один подібний злочин”.

“Абсолютно можливим є влучення російськими ракетами в собор Святої Софії через технічні дефекти озброєння. Щодня ці ракети летять в бік Києва, і кожна з них може якщо не спеціально, то через дефекти або помилки влучити у всесвітньо відомі святині. Тому ми звертаємося до політичного керівництва Росії з вимогою негайно припинити ракетні обстріли!” – наголосили у Всеукраїнській раді церков.

ВРЦ звернулася до міжнародної спільноти із закликом “негайно використати всі можливі засоби впливу на керівництво Росії, щоб воно взагалі відмовилося від злочинних обстрілів українських міст, зокрема Києва”.