Російська соцмережа Vkontake повідомила про можливий дефолт

Російська соцмережа Vkontake повідомила про можливий дефолт. Оголошення про це сьогодні з’явилось на офіційному сайті компанії.

Це пов’язано з тим, що Лондонська фондова біржа призупинила торгів глобальними депозитарними розписками VK ще 3 березня 2022 року. І зараз немає інформації про те, коли вони поновляться.

Як пояснюють у компанії, якщо торги припиняються на 10 і більше торгових днів поспіль – власники облігацій мають право вимагати погасити їх облігації за номінальною вартістю разом із нарахованими відсотками. Це може статися 16 березня.

VK має намір розпочати переговори з власниками облігацій, щоб знайти відповідне рішення у цих обставинах. При цьому немає гарантії, що такі переговори будуть успішними.

“Якщо компанія не виплатить відповідну суму основного боргу за облігаціями протягом трьох днів з дати настання терміну платежу або не виплатить відсотки протягом 14 днів, настане “Подія Дефолту”, – написано у заяві компанії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Раніше про ризик дефолту через російську агресію проти України попередив Яндекс. Це сталося після припинення торгів його паперами на NASDAQ та Нью-Йоркській фондовій біржі.

У березні Роскомнагляд заблокував у Росії доступ до соцмереж Facebook і Twitter, а потім і в Instagram. Очікувалося, що російські користувачі можуть активно користуватися Vkontake.

ostro.org