Росію планують назавжди виключити з Євробачення – ЗМІ

Європейська мовна спілка розглядає можливість виключити Росію з конкурсу Євробачення. Цьогоріч РФ відсторонили від участі через агресивні воєнні дії проти України. Про це повідомило видання The Journal.

За заявою видання, гендиректор ЄМС Ноель Курран у пресцентрі заявив, що станом на сьогодні триває процес усунення РФ з усіх пісенних змагань. Тому Росія навряд чи зможе відсилати своїх представників на доросле та дитяче Євробачення в найближчі роки.

“Думаю, нам цілком зрозуміло, що ми не зможемо залучити Росію до участі у конкурсі”, — наголосив він.

Питання, що робити з участю Росії в Євробаченні, виникло у керівництва ЄМС відразу після початку повномасштабного вторгнення. Спочатку було оприлюднено заяву, в якій говорилось, що РФ залишиться в конкурсі, оскільки це “неполітична культурна подія”. Однак це викликало критику в суспільстві, і за добу рішення змінилось на абсолютно протилежне – країна-агресорка була відсторонена, так само, як і Білорусь, яка надавала територію для військових дій російської армії проти України.

Переможцем Євробачення-2022 стали Kalush Orchestra з піснею “Stefania“. Вони отримали 192 балів від журі та 439 балів від глядачів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Я прошу кожного з вас: будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!” — закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення в Італії.

Україна прийме наступне Євробачення після перемоги на цьогорічному конкурсі в “цілісній, щасливій і розбудованій країні”, заявив Олег Псюк на першій пресконференції після перемоги.

suspilne.media