Росія вже втратила в Україні третину війська: названо вражаючі цифри втрат окупанта

За 11 днів гідного опору російським окупантам, які цинічно вторглися на нашу землю, Збройним силам України вдалося вбити, поранити чи взяти в полон до 46 тисяч загарбників. При цьому на початку війни військо загарбника налічувало 145 тисяч людей наземної армії.

Про це повідомив Андрій Загороднюк, голова правління Центру оборонних стратегій, повідомляє НВ.

Він уточнив, що йдеться про 110 тисяч солдат сухопутних військ і 35 тисяч поліцейських сил. (ОМОН, ЗОБР, Росгвардія). На даний момент, озброєне угруповання окупантів налічує до 100 тисяч людей – 75 тисяч солдатів та до 25 тис. поліцейських спецназівців.

“Через відсутність достатньої інформації існують складнощі з оцінкою втрат противника, які на 6 березня оцінюються в 11 тисяч убитими та 30-35 тисяч пораненими” , – заявив Загороднюк.

Також, колишній міністр оборони зазначив, що згідно з даними супутникової розвідки США, станом на 5 березня противник ввів в операцію на території України вже 90% наявних сил, тобто до 110 тисяч людей наземних та 36 тисяч поліцейських сил.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За словами екс-міністра, за наявними даними, за межами України, російські резерви живої сили становлять до 15-16 тисяч людей. Це 10 тисяч солдатів та близько 5 тисяч поліцейських сил.

“Так, це величезна військова машина. Але українська нація здатна не лише зупинити її, а й здати металобрухт”, – наголосив Загроднюк.

 

apostrophe.ua