Роман про розвідку, інтим та невидиму війну

У київському видавництві «Ярославів Вал» щойно побачив світ роман Богдана Кушніра «Блондинка для олігарха». Про це повідомляє dilo.net.ua.

 

Це трилер із серії «Шпигуни і політика», в якому досить переконливо змальовані тіньові сторони впливу олігархічних кланів на країну.

Як пише сам автор, у романі використано життєві історії початку третього тисячоліття, коли Україною правили олігархічні сім’ї, філософію життя яких визначав культ прибутку.

За сюжетом роману, на конкурсі дівочої краси власникові оборонного концерну впала в око зваблива блондинка. Цей багатій гадав, що весь світ лежить біля його ніг, що все можна купити за гроші, однак життя піднесло жорстокий урок. Підступна красуня несподівано опинилася в епіцентрі бурхливих подій і розпочала свою гру. Вона – офіцер російської спеціальної розвідки, неймовірно законспірованої й засекреченої, яка спеціалізується на державних переворотах, змінах президентів, урядів та влади.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Хто її зупинить? Читаєш роман і створюється враження, що всіх вже скупила Росія. Продажний олігарх, цинічний чиновник, який служить тим, хто більше заплатить, продажні слуги закону. І всіх їх розводить через інтимні послуги до біса зваблива суча дочка Діана, яку заслала в Україну російська розвідка. Росіяни готуються до операції «Хаос», щоб привести до влади кишенькову владу. Вони навіть розсекретили спецпідрозділ української розвідки, виставивши фотографії офіцерів з персональними даними на ворожому інтернет-сайті.

Всі готові до перевороту. Олігархічний клан, який виник на гроші Кремля, олігархічна спецслужба, оборонний концерн, «друзі Росії», «друг Путіна» всі чекають часу «Х», коли на кордоні розпочнуть штучно провокувати масові безпорядки. Дипломатичною поштою завезли контейнер з сотнями мільйонів доларів, аби купити чиновників і тих, хто визначає громадську думку. Все ніби готово, щоб розвернути країну в сторону Кремля.

Аж тут з’являється підполковник спецпідрозділу військової розвідки Олексій Кремінь, який отримав від Верховного головнокомандувача особливі повноваження для нейтралізації продажного олігархічного клану. І лопаються один за одним, як мильні бульбашки, російські плани.

Виявляється, не всіх можна купити. Підполковник Кремінь зробив те,що у перші дні російсько-української війни побоялися зробити військові з великими зірками. І його ніщо не зупинило. А в тім, не будемо розкривати всіх історій захопливого трилера «Блондинка для олігарха».

Це роман-застереження, як українська розвідка зупинила операцію «Хаос» і нейтралізувала олігархічну «п’яту колону».

А тепер кілька слів про автора.

Богдан Кушнір – львівський журналіст і письменник, автор романів «Помста оперативника розвідки» (2014), «Невидима павутина» (2015), «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» (2018) та документальних книжок «Як нам бути з Росією» (1996), «Помилка Солженіцина» (2010), «Таки війна… Із щоденника офіцера сектору «А» (2020). 2013 року він передбачив, що Росія користає Зимову Сочинську олімпіаду-2014 для експансії в Україну. Його романи про ігри української та російської розвідок написані на грані документалізму, в них часто йдеться про події, учасником чи очевидцем яких довелося бути авторові. У 1995 році він – власкор газети «Молодь України» – відкрив один із перших українських кореспондентських пунктів у Москві, а під час російсько-української війни як офіцер Сил спеціальних операцій Збройних сил України брав участь у бойових діях на Сході.

Працював у провідних всеукраїнських ЗМІ, викладав в університеті паблік рілейшнз та журналістські розслідування. Зараз – у парламентській газеті «Голос України».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.