Рівненські письменники в урочищі Гурби вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА

Про це повідомляє в.о. голови Рівненської обласної організації НСПУ Валентина Люліч.

Традиційно на третій день Великодня патріотична громадськість Рівненщини та духовенство в урочищі Гурби на Здолбунівщині вшановують Героїв битви українських повстанців із військами НКВС. Тоді у бою зійшлися близько п’яти тисяч вояків УПА та понад 30 тисяч солдатів НКВС. Бій під Гурбами увійшов, як найтриваліший та наймаштабніший за час Другої світової війни та весь час існування УПА. Точна кількість загиблих військових та цивільних донині невідома.

Літургію за загиблими у Гурбинському Свято-Воскресенському монастирі на Повстанських могилах відслужило духовенство Православної церкви України на чолі з митрополитом Рівненським і Острозьким Іларіоном.

Письменники Рівненщини також взяли участь у вшануванні пам’яті воїнів УПА, які 79 років тому загинули за незалежність нашої Батьківщини, за право бути українцями. Представники Рівненської організації НСПУ дитяча письменниця Тамара Бацмай та прозаїкиня Юлія Хлапук (Семенова) поклали квіти до підніжжя стели Божої Матері. Також, взяли участь у благодійному ярмарку, який проводився на території монастиря на підтримку ЗСУ.

Пам’ятаймо подвиг наших Героїв!

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

litgazeta.com.ua