Рівненська письменниця разом з подругою мандруватимуть пішки з Рівного до Одеси

Авторка детективів з Рівного Ксенія Циганчук подорож до Одеси анонсувала на своїй сторінці у Fаcebook. Про це повідомляє suspilne.media. Разом з подругою Наталією Шнурик планують побачити цікаве, поспілкуватися з різними людьми, вивчити країну. Опісля — написати книгу про досвід подорожування пішки.

Ідея подорожі з’явилася у серпні минулого року, втім до вересня їй не вдалося знайти собі компанію.

“Рік минув від задуму до втілення. Спершу хотіла йти сама, але всі друзі відмовляли.Я почала шукати подорожніх за допомогою соцмереж. Знайшла людину, і ми вирішили відкласти це до червня, коли вже тепло та комфортно”, – розповідає письменниця.

З Наталією Шнурик Ксенія Циганчук познайомилась “вживу” напередодні походу. До цього спілкувалися онлайн.

“Ми переписувалися у Facebook. “Вживу” ми побачилися лише вчора, коли о 4 ранку вона приїхала до Рівного. І от сьогодні ми вирушаємо”, – каже Ксенія.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Наталя Шнурик – дизайнерка та SMM-спеціалістка. Про плани Ксенії їй розповів спільний знайомий.

“Найперше, що я подумала – це божевілля. Але мені захотілося випробувати себе і йти на зустріч життю”, – каже Наталія.

За день жінки планують долати близько 40 кілометрів, тож багато речей у подорож не брати. Спальники, намет та весь зайвий вантаж залишили вдома. Шукатимуть, де переночувати у найближчих населених пунктах.

Перший пункт призначення – Острог, потому Ізяслав, Старокостянтинів, Вінниця.

“Ми будемо знімати багато відео, розповідати людям про нашу подорож, про людей, яких ми зустрічаємо, міста та села, які ми бачимо”, – розповідає організаторка походу.

За результатами подорожі Ксенія планує написати книгу.

“Зараз я пишу лише детективи. Це буде перша моя нехудожня книга про Україну, про те, що ми побачимо та людей, як вони бачать світ, їх побут та життя”, – каже письменниця.

Усю інформацію та фотозвіти про подорож Ксенія Циганчук публікуватиме на своїх сторінках у соцмережах.

Що відомо

  • Ідея піти з Рівного до Одеси у авторки детективів Ксенії Циганчукз’явилася у серпні 2020-го року. Тоді вона забивалася об заклад, що зможе пройти відстань у понад 700 кілометрів пішки.
  • Спочатку жінка планувала йти у перші два тижні вересня 2020-го року, та не встигла знайти компанію.
  • З другої спроби, скласти компанію письменниці у подорожі вирішив чоловік. Пізніше він скасував своє рішення, натомість зголосилася жителька Рівненщини, багатодітна мама Ляна.
  • Ксенія Циганчук – лауреатка міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” 2016-го року та спеціальної премії від А.Кокотюхи “Золотий пістоль”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.