Рідкісний малюнок Вінсента ван Гога продали на аукціоні за $10 млн

1 березня на онлайн-аукціоні Christie`s рідкісний малюнок художника Вінсента Ван Гога із зображенням молодої дівчини під назвою La Mousmé (“Молода японка”, 1888 рік) був проданий за $10,4 млн – повідомляє suspilne.media з посиланням на Artnews.

Аукціонний дім повідомив, що було продано творів мистецтв на суму $61 млн, але лідером за вартістю продажу став малюнок молодої натурниці під назвою La Mousmé, яку Вінсент ван Гог намалював ближче до кінця життя у французькому місті Арле.

Першими власниками картини було єврейське сімейство Курта і Генрієтти Гіршланд, у яких нацисти відібрали її під час війни. У 1943 році робота була придбана амстердамським музеєм Стеделік, а в 1950-х повернута спадкоємцям Гіршландів. На аукціон Christie’s вона потрапила в групі з восьми малюнків з сімейної колекції лондонського дилера Томаса Гібсона.

Перед продажем роботу оцінювали від $7 до $10 млн, але з молотка вона пішла за ціною $10,4 млн. На думку експертів, це один з найкрасивіших малюнків ван Гога.

Однак малюнку не вдалося побити рекорд вартості серед інших робіт ван Гога – у 1997 році на аукціоні Sotheby`s в Лондоні картина “Врожай” була продана за $14,6 млн.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі:

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.