Ректор університету Шевченка закликав позбавити Лукашенка звання почесного доктора

Вчена рада КНУ імені Тараса Шевченка ще торік у вересні мала розглянути питання позбавлення Лукашенка докторського ступеня.

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров закликав позбавити Олександра Лукашенка звання почесного доктора. Його він отримав у листопаді 2009 року.

Про це ректор написав на своїй сторінці у Facebook. 

Він запевнив, що вражений і стурбований подіями, які відбуваються в Білорусі впродовж останніх місяців.

“Зокрема – нещодавнім розбійним нападом на літак, який в Європі вже охрестили “актом піратства з боку білоруської влади” на чолі із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Вважаю, що Олександр Лукашенко не є гідним звання почесного доктора КНУ імені Тараса Шевченка, а його протизаконні дії суперечать цінностям нашого Університету!”, – наголосив ректор КНУ.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо: 

  • Учасники саміту Євросоюзу прийняли рішення розширити економічні санкції проти Білорусі. У “чорний” список потрапили білоруські політики і організації, а також президент країни Олександр Лукашенко.
  • Ряди “Слуги народу” у парламенті порідішали на одного народного депутата. 24-го травня фракція виключила зі свого складу Євгенія Шевченка, який не так давно “прославився” візитом до Олександра Лукашенка. Монобільшість видворила нардепа на наступний день після того, як вінпідтримав арешт білоруського опозиціонера Романа Протасевича.
  • Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.
  • Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/
  • “Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.