Редакція білоруської газети «Наша Ніва» почала вести Telegram-канал українською

Редакція газети «Наша Ніва» почала вести Telegram-канал українською, щоб дати можливість українцям отримувати правдиву інформацію про події в Білорусі. Про це «Детектор медіа» повідомив редактор видання Тимур Буяджі. «Сподіваємося, що це покращить взаємини між вільними людьми та посилить інформаційний фронт проти РФ і диктатури Білорусі», — зазначив він.

«Наша Ніва» — щотижнева білоруська газета, публікує свої матеріали білоруською та російською мовами. Заснована 1906 року у Вільні та відновлена у 1991-му. В 1996 році було ухвалено рішення перемістити редакцію до Мінська і переформатувати видання з літературно-інтелектуального у соціально-політичне. З 1997 року «Наша Ніва» виходить й онлайн.

З серпня 2020 року доступ до сайту «Нашої Ніви» на території Білорусі заблоковано через те, що видання висвітлювало протести у Білорусі, дотримуючись журналістських стандартів. Телеграм-канал і соціальні мережі цього медіа режим Лукашенка визнав «екстремістськими матеріалами». Закони Білорусі передбачають до 7 років позбавлення волі будь-кому, хто публікує чи репостить матеріали «Нашої Ніви».

ms.detector.media

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал