Редактор “Історичної правди” Олександр Зінченко став лавреатом премії імені Леся Танюка

Редактор і співзасновник “Історичної правди”, історик, журналіст Олександр Зінченко став лавреатом премії імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” 2023 року

Про це Олександр Зінченко повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

“Дякую Леонід Фінберг за теплі і не зовсім заслужені слова! Капітулі та родині Леся Танюка за відзнаку! Олені Стяжкіній – за підтримку! Тетяна Терен – за фото! І принагідно вітаю навзаєм!”, – йдеться у повідомленні.

Лауреатами премії імені Леся Танюка стали також журналістка Тетяна Терен, кінознавиця Лариса Брюховецька та історик Володимир Сергійчук.

Вручення премії відбулося у Центрі Леся Курбаса в Києві.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Премія імені Леся Танюка “За збереження історичної пам’яті” заснована 2018 року Всеукраїнською правозахисною організацією “Меморіал” імені Василя Стуса, Національним центром театрального мистецтва ім. Леся Курбаса та видавництвом “Дух і Літера”. Вона присуджується щороку літераторам, митцям, режисерам, громадським діячам, дослідникам, історикам, науковцям незалежно від місця проживання за особливий внесок в українську культуру та історію та за стійкість громадянської позиції.

До кладу журі, яке висуває кандидатів на вручення премії, входять мистецтвознавиця й очільниця центру Курбаса Неллі Корнієнко, журналіст і ведучий Андрій Куликов, режисери Сергій Маслобойщиков та Сергій Буковський, письменниця Олена Стяжкіна, видавець Леонід Фінберг та інші.

istpravda.com.ua