Реакція світу на бомбардування лікарні в Маріуполі: найвідоміші таблоїди не стримують емоцій

Війна в Україні вже другий тиждень найбільш обговорювана тема в світі. Пишуть про війну світові знаменитості та найбільші таблоїди. Світові спільноти в шоці, що такі жахіття можуть відбуватися в 21 столітті, але на днях трапилося те, що не вкладається в жодні рамки. Окупанти обстріляли дитячу лікарню в Маріуполі, де розташовувалося й пологове відділення. За останніми даними постраждало 17 осіб, троє з котрих загинули. Серед них одна дитина. Фото окривавлених вагітних розлетілося по перших сторінках найбільших світових газет. І ось, що вони пишуть.

 

Світ відверто заявляє, що Путін зійшов з розуму

Найбільшу увагу привернули шість британських газет, які мають мільйони читачів.

  1. The Times — найбільша газета Великобританії на першій сторінці опублікували фото вагітної жінки, яку несуть на носилках по руїнах. Заголовок красномовний – “Націлені на жінок і немовлят”.
  2. Daily Record — британський таблоїд опублікував те ж фото і підписав лише одним словом – “Варварство”.
  3. Daily Star теж одна з найбільших газет Сполученого Королівства оминула тему пологового, а привернула увагу до ситуації на ЧАЕС. Таблоїд вважає, що Путін хоче масштабної ядерної катастрофи.
  4. The Independent висвітлила тему роддому і підписала статтю теж одним словом “Варварство”.
  5. The Telegraph ще один британський таблоїд, який підозрює Путіна у виготовленні хімічної зброї. Саме про це був їхній свіжий випуск.
  6. The Financial Times — найбільше фінансове видання відреагувало на події найстриманіше. Заголовок звучить, як: “Зеленський звинувачує росіян в звірствах в лікарнях та закликає світ допомогти”.

Що ж реакції України, то вона теж не забарилася. Зокрема, радник керівника офісу Президента Олексій Арестович звернувся до окупантів зі словами, що тепер почнеться зовсім інша війна.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

gsminfo.com.ua