Расмус Палудан, який спалив Коран у Стокгольмі, пов’язаний із ПВК “Вагнер”, – шведські ЗМІ

Расмус Палудан, ультраправий активіст із данським і шведським громадянством, який спалив священну книгу ісламу в центрі Стокгольма, пов’язаний із ПВК “Вагнер”. Він через російські соціальні мережі підтримував контакт щонайменше із шістьма “вагнерівцями”, серед яких є відомий вербувальник ПВК.

Про це повідомило видання TV4, посилаючись на розслідування шведського журналу Cold Facts, що відомий своїми викриттями політиків, владних та громадських діячів. Редакція видання опублікувала статтю, в якій доводить зв’язок Расмуса Палудана, відомого регулярними акціями спалювання Корану, з російською ПВК “Вагнер”, інформує UAINFO.org з посиланням на Оbozrevatel.

Згідно з аналізом розвідувальних даних, отриманих Cold Facts, Палудан дружив у російських соціальних мережах щонайменше із шістьма особами, пов’язаними з ПВК “Вагнер”.

Читайте також: Слід веде до Росії: з’явилися нові дані про ультраправого активіста, який спалив Коран у Стокгольмі

Компанія Paliscope нанесла на карту 8000 осіб, котрі, як вважається, належать до групи “Вагнер” або є найманцями, які повністю або частково перебувають під контролем ПВК.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Коли TV4 шукав зв’язок цих осіб зі шведами, з’ясувалося, що шестеро “вагнерівців” дружили з Расмусом Палуданом у забороненій російській соцмережі “ВКонтакте”.

Особи, з якими він пов’язаний, воювали на боці Росії в Україні під час повномасштабної війни або під час боїв на Донбасі з 2014 року.

Один зі зв’язків Палудана пов’язаний з Олександром Ілютенком, якого вважають вербувальником ПВК “Вагнер”.

“Він відомий вербувальник “Вагнера”, якому доручено вербувати солдатів у групу “Вагнера”. У різних матеріалах він фігурує у дуже високому контексті, як із вищим керівництвом, так і на політичному рівні. Він безперечно не просто повсякденна фігура в компанії Wagner”, – розповів Рольф Розенвінге, генеральний директор Paliscope.

Нагадаємо, скандальна акція зі спаленням Корану відбулася 21 січня біля турецького посольства у Стокгольмі. Протести у столиці скандинавської країни відбулися проти опору Туреччини намірам Швеції приєднатися до НАТО.

uainfo.org