Рашистські вандали в Лісабоні спотворили місце біля погруддя Тараса Шевченка літерами Z

Росіяни в Лісабоні спотворили місце біля погруддя Тараса Шевченка літерами Z – знаками російської армії й символом вторгнення Росії в Україну, повідомив Павло Садоха, Віцепрезидент СКУ в Південній Європі та Голова Спілки українців Португалії.

“Російські терористи продовжують свою ганебну діяльність в Португалії. Знову обʼєктом їхнього вандалізму стало місце біля погруддя Тараса Шевченка у Лісабоні. Цього разу, вони побоялися малювати свої позначки на самому погрудді, де Муніципалітет нещодавню встановив додаткове освітлення, але осквернили місця поблизу погруддя. Посольство України вже відреагувало і повідомило місцеву владу про новий вандалізм прихильників путіна”, – написав Садоха.

Вперше погруддя Тараса Шевченка в Лісабоні літерами Z розмалювали у січні. “Так виглядає, що рашисти вирішили завдати масштабного удару по нашим і історичним духовним цінностям”, – написав тоді Віцепрезидент СКУ в Південній Європі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Проросійський вандалізм – не поодиноке явище. У березні невідомі понівечили українські символи на території кампусу Університету Коннектикуту в Сполучених Штатах Америки. Торік у грудні в американському Чикаго вандали також розмалювали літерами Z повʼязані з Україною місця – Український Національний музей Чикаго, одну з українських церков, українську ветеринарну клініку, а також стінопис в Українському селі, невеликий український історичний район у місті.

ukrainianworldcongress.org