Раритетна книга Ісаака Ньютона, що пролежала на полиці 40 років, продана на аукціоні за 24 тисячі фунтів стерлінгів

Книга Ісаака Ньютона, яка припадала пилом на полиці 40 років, виявилася найціннішим виданням і збагатила її власника. Як інформує toneto.net, про це повідомляється на сайті аукціонного будинку Hansons.

У 1980 році житель Нормандських островів отримав в подарунок від діда книгу Ісаака Ньютона «Математичні початки натуральної філософії». Онук поклав її на полицю і забув про неї. 40 років по тому він вирішив уважно вивчити видання і з’ясував, що воно випущено в 1729 році. У надії вигідно продати старовинну книгу власник виставив її на аукціон.

Оцінювач книг Джим Спенсер (Jim Spencer) розповів, що це вкрай цінне видання: «Це неймовірно рідкісна книга, можливо, їх було надруковано всього кілька сотень. Найперше видання “Математичних початків натуральної філософії” було опубліковано в 1687 році на латині, і не так давно такий екземпляр був проданий за мільйони доларів. Це перше видання англійською мовою, перекладене Ендрю Моттом, і це дуже важлива річ». Експерт зізнався, що був щасливий потримати рідкісну книгу в руках.

Відзначається, що у вівторок, 13 жовтня, книгу продали на аукціоні за 24 тисячі фунтів стерлінгів (2,4 мільйона рублів).

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.