Радіодиктант національної єдності-2021 писатиме і читатиме Юрій Андрухович

Текст Радіодиктанту національної єдності-2021 напише письменник Юрій Андрухович, а також він прочитає його в ефірі “Українського радіо”. Як інформує suspilne.media, про це повідомив член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

За його словами, саме Андруховича радіослухачі радили обрати автором та читцем радіодиктанту, тему якого оголосять найближчим часом. Радіодиктант пройде 9 листопада з 10:00 до 11:00.

Науковою консультанткою проєкту вдруге обрана професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко.

Радіодиктант транслюватимуть наживо на “Українському радіо”, Радіо Культура, телеканал UA: Перший та всі інші платформи і телеканали Суспільного.

“Це не перевірка знань, ми нікого не хочемо карати і робити зауваження. Ми хочемо спонукати звернути увагу на українську мову”, – сказав Дмитро Хоркін.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Особливість цьогорічної акції у тому, що “Українське радіо” стане майданчиком для суспільного діалогу. “У хабі Українського радіо упродовж тижня перед акцією проходитимуть обговорення мовних питань. Ми зачепимо питання і політичного характеру: закон про мову, мовні квоти”, – зазначив він.

Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант президента України, народних депутатів, міністрів, прем’єр-міністра, діячів культури та інших.

Що відомо

  • У 2020 році автором тексту радіодиктанту став Іван Малкович. У прямому ефірі Суспільного читала диктант акторка Римма Зюбіна. Його тема була “Виклики книжкової ери”.
  • “Українське радіо” отримало на свою адресу 13799 електронних листів та 2 тисячі паперових. Переможцями радіодиктанту-2020 визнано 17 учасників.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.