Письменники позмагались у варінні кулішу

Два дні точилися запеклі
змагання серед літераторів-кулінарів, що зійшлися на Країні Мрій.

Олексій Волков, Ірен
Роздобудько, Валерій та Наталя Лапікури, Марія Морозенко, Брати Капранови та
Сашко Лірник намагалися вразити глядачів не тільки смаком стародавньої страви,
але й оригінальним рецептом – а головне, цікавою розмовою та шоу, на яке
перетворилося чаклування біля багаття та казана.

Після дегустації страви глядачі
голосували за переможця гривнею – до спеціальних горщиків кожен бажаючий міг
кинути стільки грошей, на скільки, на його думку, заслуговує страва і автор.

Ввечері 11 липня незалежне журі
з глядачів підрахувало результати. У фестивалі кулешів переміг “Гетьманський
куліш” Сашка Лірника. Брати Капранови з Очаківським кулешем та Іреш Роздобудько
з родинним рецептом посіли відповідно друге та третє місця.

Головним підсумком фестивалю
організатори вважають те, що куліш заявив про себе на весь голос – розмаїття
рецептів та потрактувань повернуло цій магічній страві належне місце у серцях
глядачів. А шоу у виконанні письменників продемонструвало, що в українській
кухні є своя, оригінальна філософія, з якою не може конкурувати ані салат
Олів’є, ані Макдональдс.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал