Письменник Валерій Шевчук перебуває у лікарні. Як допомогти

Український письменник-шістдесятник Валерій Шевчук потребує фінансової допомоги для лікування. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомило видавництво «Кліо».

«Валерій Шевчук, видатний письменник, архівіст та дослідник давньої української літератури, потребує нашої з вами підтримки та допомоги. У зв’язку із загостренням діабетичної хвороби він протягом останнього місяця вже вдруге потрапив до лікарні на стаціонарне лікування», — написали у видавництві.

Про потребу допомогти пану Валерію написала й виконавча директорка українського ПЕН-клубу Тетяна Терен.

Як розповіла Тетяна Терен, оскільки в його будинку зараз немає опалення, до весни письменник буде жити у пансіонаті для діячів культури. На ліки і проживання на найближчі місяці потрібно близько 100 тисяч гривень.

Фінансово допомогти письменику можна за реквізитами: 4119971011515469 (Шевчук Валерій Олександрович).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Валерій Шевчук – український письменник-шістдесятник, автор низки літературознавчих та публіцистичних праць, інтерпретатор українського літературного бароко. Він вважається одним із фундаторів Житомирської прозової школи. У творчості Шевчука умовно можна виділити три основні напрямки: історична проза, твори, що відображають сучасне життя, літературознавчі праці. Є автором близько 500 наукових і публіцистичних статей з питань історії літератури, дослідником і перекладачем сучасною українською мовою творів давньоукраїнської літератури.

Автор книжок «Дім на горі», «Двоє на березі», «Маленьке вечірнє інтермецо», «Барви осіннього саду», «Три листки за вікном» та багатьох інших.

chytomo.com