Письменник Ілларіон Павлюк може залишити посаду у пресслужбі Міноборони

Начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Іларіон Павлюк у понеділок, 13 травня, може піти з посади. Ймовірним новим місцем його роботи стане Головне управління розвідки.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило видання “Главком”.

Сам Павлюк у розмові з журналістами не спростував інформацію про кадрові зміни, але наголосив, що офіційних коментарів щодо цього рішення він не буде давати. Окрім Павлюка, в ГУР переводиться Роман Вінтонів, якого більше знають під журналістським псевдо Майкл Щур. Вони обоє принаймні поки працюють в управлінні преси та інформації Міноборони.

За даними джерел видання, Павлюка “вичавив” Кирило Тимошенко, який у березні цього року став радником міністра оборони з питань медіа та комунікацій.

“Поза тим, якщо відверто, Ілларіон та команда, яку він привів у міністерство, так і не встигли показати результату: “Армія-ТБ” не стала сучасним запитаним каналом, “Армія-Інформ” не стала кращим виданням. Про це говорять у середовищі військових-комунікаційників”, – пояснило одне з джерел “Главкома”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Хто замінить Павлюка і Вінтоніва наразі невідомо. За ухвалення цього рішення нібито відповідатиме Тимошенко. Однак сам він заперечив причетність до кадрових змін. Тимошенко також відмовився оцінювати звільнення Павлюка, бо “не уповноважений на коментарі”.

“Я – радник міністра оборони. Я ж не пресофіцер, повноважень коментувати не маю”, – сказав радник Умєрова з питань медіа.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року відомий український письменник, журналіст, продюсер, а зараз офіцер ЗСУ Іларіон Павлюк став начальником управління преси та інформації Міністерства оборони України.