Письменник і співзасновник Amnesty Sweden звільнився через незгоду зі скандальним звітом про ЗСУ

Співзасновник шведської організації Amnesty, письменник Пер Вестберг оголосив, що залишає організацію через доповідь Amnesty International із критикою Збройних сил України. Про це повідомила шведська газета Svenska Dagbladet.

У звіті Amnesty International різко критикує Україну і стверджує, що країна нібито порушує міжнародне право і наражає на небезпеку мирних жителів, коли українські військові перебувають поблизу цивільних об’єктів, начебто «створюють бази» у житлових районах, школах та лікарнях та завдають ударів із житлових районів.

«Я член організації вже майже 60 років. Через заяви Amnesty щодо війни в Україні я з важким серцем закінчую своє довгу і плідну працю», — заявив після цього Вестберг.

Пер Вестберг став співзасновником Amnesty Sweden разом із адвокатом Гансом Йораном Франком у 1964 році. Він також член комітету Нобелівської премії з літератури, а раніше був президентом Міжнародного PEN-клубу. Автор трилогії «Люфтбурен»: «Замок на воді», «Люфтбурен» і «Йордмонен» та інших книжок (немає в українському перекладі).

Як повідомлялося, понад 100 іноземних журналістів, політиків та військових в Україні поширюють наративи кремля. Центр протидії дезінформації при РНБО України знайшов у соціальних мережах «посібник» окупантів щодо створення фейків проти України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

chytomo.com

Чільна світлина: Aftonbladet