“Путіну катастрофічно не вистачає людей”: Фейгін про війну в Україні, санкції проти Росії та можливу мобілізацію

Населення в Росії давно вже нічого не вирішує. І якщо володимир путін вирішить провести мобілізацію, людей на війну з Україною пошлють під палицею або кулеметом. Але якщо Захід зважиться ввести над Україною безпольотну зону або ж надасть сучасну ППО – це послабить військові сили Росії.

Про це в бліц-інтерв’ю Новини.LIVE розповів російський опозиціонер і адвокат Марк Фейгін.

Наводимо головне:

Путін може мобілізувати резерв

Путін збирається провести засідання Федеральних Зборів Ради Федерації Держдуми. Які рішення йому потрібні? Думаю, питання з мобілізацією. Явно, що йому не вистачає чисто людського ресурсу. Йому потрібні строковики, резервісти – мінімум десятки тисяч людей, яких можна кинути на війну в Україні. Територія України величезна, також як і населення і опір. У Путіна немає людей в достатній кількості.

Але в Україні теж зростає кількість людей, які захищатимуть країну, а ще десятки тисяч людей з усього світу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Але кого він буде закликати в першу чергу, як це буде виглядати-незрозуміло.

Чи готові росіяни воювати проти України

Населення в Росії давно нічого не вирішує. Хочуть вони або не хочуть – їх пошлють під палицею або кулеметом, і вони підуть. Ніхто їх ні про що питати не буде, а сказати їм можуть все, що завгодно. Аж до того, що це Україна напала на Росію. Так що думка людей в розрахунок брати не потрібно. Ми маємо справу з тоталітарною системою. Люди і самі не розуміють, в якій країні вони живуть. Ватний тупізм процвітає.

Але це до першої кулі. Але про втрати будуть брехати до упору. Тільки де ця точка, коли народ зрозуміє, що цифра-то в десять разів більше?

Як санкції впливатимуть на росіян

Захід ввів проти Росії просто божевільні економічні обмеження. Потрібно якийсь час, щоб людина зрозуміла: його пенсії вистачає тільки на хліб. І ось в цей момент відбудеться деяке протверезіння.

А якщо ще введуть ембарго на енергоносії, нехай навіть неповне, як SWIFT, та ще почнуть забирати яхти по всьому світу-ось тоді еліти і подумають: “а не простіше все повісити на Путіна і може позбудемося від нього?”.

Чи може Росія виробляти зброю

Російська промисловість зараз не може виробляти в достатній кількості військову техніку. Ситуація така, що вони можуть виробляти тільки снаряди і патрони. Для цього Іноземні комплектуючі їм не потрібні.

По суті, все що вони можуть-продовжувати — дистанційно бомбити і обстрілювати міста, поки ті не капітулюють. І Путін такий людожер, що заявив про це Макрону, що так, ми будемо бомбити і будемо обстрілювати.

Виходом з цієї ситуації повинна бути безпольотна зона, але для цього потрібно рішення Заходу. Або ж західні ППО, які розгорнуть в Україні і ті почнуть збивати російські літаки і ракети, а також знищувати точки, звідки ведеться вогонь.

novyny.live