Путінська пропаганда. Видання The Times розгромило скандальний звіт Amnesty International

Британське видання The Times обрушилося з різкою критикою на скандальний звіт Amnesty International щодо України та дій ЗСУ.

Журналісти видання назвали путінською пропагандою заяви Amnesty International, наголосивши, що організація вирішила знищити довіру до себе на службі російській пропаганді.

Видання наголошує, що заяви про зобов’язання згідно з Женевською конвенцією, якими апелює організація, “це зовсім не те, щоб звинувачувати та очорняти жертв агресії, чим займається Amnesty”.

“Не дивно, що український офіс групи, з яким не консультувалися, засудив ці передбачувані висновки, тоді як російське посольство в Лондоні охоче відтворило їх”, – пише The Times.

У статті йдеться, що російська армія ще за часів війни в Чечні та Сирії постійно атакує цивільні об’єкти.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Українські сили відважно протистоять цим загарбникам, водночас намагаючись допомогти цивільним особам залишити небезпечні райони”, – пишуть журналісти.

The Times нагадує, що організація вже “принижувалась перед Кремлем”, відмовившись визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в’язнем совісті.

“Очевидно, Amnesty нічого не винесла з цього фіаско. Генеральний секретар Агнес Калламар поскаржилася, що групу розкритикували в соціальних мережах, ніби то вона була якоюсь ображеною стороною, і що її легковажний фейлетон про Україну має статус священного письма”, – зазначає The Times.

Журналісти вважають, що Калламар мала би негайно піти у відставку, хоча і це не зможе врятувати репутацію організації.

“Колись шанована гуманітарна організація Amnesty тепер демонструє жалюгідну байдужість до гніту. Виявивши свою м’якість до злочинності та м’якість щодо фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени”, – пишуть автори статті.

Раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинуватила Україну в «порушенні законів війни» через нібито розміщення військових баз у житлових районах, школах і лікарнях.

Український офіс Amnesty International повідомив, що не має стосунку до фіксування таких фактів і що підготовкою звіту займалася окрема команда Департаменту реагування на кризи Amnesty International. Директорка українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук у п’ятницю, 5 серпня, заявила, що звільняється.

nv.ua