Протягом 2021 року у світі було вбито 45 журналістів – IFJ

Як пише detector.media, за даними Міжнародної федерації журналістів (IFJ), у 2021 році у 20 країнах через професійну діяльність було вбито 45 журналістів. Для порівняння, у 2020-му, за підрахунками IFJ, загиблих було 65. Загалом з 1991 року у всьому світі вбили 2721 журналіста.

Серед регіонів за кількістю вбивств лідирує Азіатсько-Тихоокеанський (20), далі йдуть Північна та Південна Америка (10), Африка (8), Європа (6).

Серед країн найбільше вбивств журналістів сталося в Афганістані (9), Мексиці (8), Індії (4) та Пакистані (3).

Зазначимо, що за даними «Репортерів без кордонів», у 2021 році було вбито 46 працівників ЗМІ, що «є найнижчою цифрою» з 1995 року. Країнами, де загинули найбільше журналістів, стали Мексика (7) і Афганістан (6). Більшість нападів на репортерів в Афганістані здійснили місцева філія угруповання «Ісламська держава» або «Талібан».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За даними Комітету захисту журналістів, у 81% випадках вбивств журналістів у всьому світі за останні 10 років ніхто не був покараний.

Фото: International Federation of Journalists

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.