Проросійська пропаганда в українських соцмережах найчастіше з-поміж медіа атакує «УП», Суспільне і «Детектор медіа» — моніторинг

Проросійські пропагандистські сторінки та телеграм-канали найчастіше атакують медіа, які дотримуються стандартів і поширюють демократичні цінності: «Українську правду», Суспільне, «Детектор медіа» та інші. Зачіпають і представників команд цих медіа та лідерів думок — Сергія Притулу, Олега Сенцова, Святослава Вакарчука та інших. Як повідомляє ms.detector.media, про це йдеться в моніторингу українського сегменту соціальних мереж у вересні 2021 — січні 2022 року.

Пропагандисти часто намагаються дискредитувати медіа, які дотримуються стандартів і викривають проросійську дезінформацію, через персональні напади на представників редакцій. Зокрема, розповідають плітки про особисте життя цих людей, «інсайди» про їхні заробітки, роблять про них меми.

Так, атакували команду «Української правди»: головну редакторку Севгіль Мусаєву та журналіста-розслідувача Михайла Ткача. Також команду Суспільного — голову правління НСТУ Миколу Чернотицького, голову наглядової ради та заступницю шефредактора «Детектора медіа» Світлану Остапу, ведучу «Українського радіо» Наталію Соколенко та ведучих токшоу «Зворотний відлік» Мирославу Барчук та Павла Казаріна. Також моніторинг зафіксував дописи про керівницю «Детектора медіа» Наталію Лигачову та головного редактора видання Отара Довженка.

Траплялись у негативному контексті імена Мирослави Гонгадзе, Олексія Мацуки, Сергія Гармаша, Дениса Бігуса, Дениса Казанського та інших.

Об’єктами дошкульних дописів стали медіавласники  Віктор Пінчук, Рінат Ахметов та Томаш Фіала. А також лідери громадської думки, які не мають або вже не мають прямого стосунку до журналістики, але згадувались у контексті дискредитації медіа: Сергій Притула, Святослав Вакарчук та Олег Сенцов. Більше читайте в матеріалі Іри Рябоштан та Ксенії Ілюк.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.