Проєкт “Космогонія” у Луцьку встановив національний рекорд — найбільша картина

Мистецький проєкт “Космогонія“, який створювали у Музеї сучасного українського мистецтва у Луцьку майже 2 роки, встановив національний рекорд в категорії мистецтво і отримав звання — найбільший твір малярства в Україні. Про це повідомляє suspilne.media.

 

Презентація проєкту відбулася 28 вересня. Як розповів Суспільному автор ідеї та куратор артпроєкту Віктор Корсак, площа картини — понад 2 тисячі квадратних метрів. З його слів, артпроєкт “Космогонія” об’єднав філософське мистецтво в подорожі через час і простір.

Створив картину художник та скульптор Петро Антип. Митець родом з Горлівки Донецької області, після 2014 року виїхав на Київщину через війну. Від початку повномасштабного вторгнення живе у Луцьку.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Зі слів Петра Антипа, на створення картини він використав понад 2 тонни фарби. “Я подумав, що треба поєднати з космосом і куди людство рухається. І що нас чекає в майбутньому. Все це я намалював. Віктор Корсак подивився і каже: давай назвемо Космогонія. Вибух йде, потім людина, неосфера, майбутнє”, — розповів художник під час презентації проєкту і реєстрації національного рекорду.